Zo helpen we dieren op onze parken tijdens de winter

Een stapel bladeren voor de deur van je vakantiehuisje... het ziet er misschien wat rommelig uit maar we maken de dieren er heel blij mee. Ze gebruiken bladeren en takjes om hun wintererblijf te bouwen. En wist je dat vogelhuisjes niet alleen in het voorjaar drukbezet zijn?!

Ruben vertelt...

We zijn in gesprek met Ruben Vermeer, Boswachter Ecologie van Natuurmonumenten. Hij vertelt ons wat we op de parken, maar zeker ook thuis in onze eigen tuin kunnen doen om de dieren de winter door te helpen. Zo is het belangrijk om vogelhuisjes al op te hangen in de herfst en niet te wachten tot het voorjaar. Een knus plekje om in te slapen voor de vogeltjes. En wist je dat ze vaak met meerdere tegelijk hierin slapen?! Je maakt ze overigens blij met zaden en ongezouten pinda’s! Broodkruimels daarentegen kun je beter niet geven. Veel te zout... 

Wordt je ‘s ochtends wakker en ligt er een vers laagje sneeuw? Dan kun je de dieren helpen door een plekje sneeuwvrij te maken. Een schoteltje met water (niet bevroren) helpt ze het beste.  

Zo overleven zij de winter
Jouw winterverblijf bij Landal