Duurzame eilandhuisjes op Marker Wadden

Een plek waar je een bent met de natuur, je helemaal weg bent van je dagelijkse leven en je remote kunt verblijven. Een plek waar de zonsondergang magisch mooi is en je wakker wordt van de vogeltjes. In gedachte ben je er al hè? Dit is Marker Wadden. Een uniek stukje natuur in Nederland. En je kunt er verblijven in een van de duurzame eilandhuisjes.

Een nieuw stukje Nederland
In het Markermeer is een nieuw stukje Nederland ontstaan: Marker Wadden. Een uniek project van Natuurmonumenten om de natuur in het Markermeer te herstellen. Op en om de vijf eilanden leven veel verschillende planten, vogels en vissen. En op een van de eilanden staan eilandhuisjes. Hier heeft duurzaamheid voorop gestaan bij de bouw en inrichting. Zo liggen de daken vol zonnepanelen die samen met een aggregaat voor de donkere wintermaanden ervoor zorgt dat er alle dagen stroom is. Naast zonne-energie wekken we ook windenergie op. Handig, om de vaatwasser te kunnen laten draaien bijvoorbeeld.

Laat je rondleiden door Elsa
Midden in de natuur

Op de Marker Wadden heb je echt even het gevoel alleen op een eiland te zijn, ver weg van het dagelijkse leven. Geniet van de vogels, sommigen heel zeldzaam. En maak samen plezier op het strand. En in de avond? Dan ontpopt zich bij helder weer een gigantische sterrenhemel. Veel plezier!

Ontdek het park