Regenwater opvangen in waterbuffers

Regenwater opvangen, opslaan en in tijden van droogte gebruiken om de natuur van water te voorzien. Dat is wat we doen. In Nederland werkt Natuurmonumenten aan deze zogeheten klimaatbuffers en ook op onze parken zie je ze terug. Op onder andere Landal Strand Resort Ouddorp Duin, Landal Het Vennenbos en op Landal Sluftervallei.

"Als het regent valt een hoop water via het dak in de dakgoten", zo vertelt parkmanager Marit Mulders van Landal Strand Resort Ouddorp Duin. "Deze zitten aangesloten op de hemelwaterafvoer en die komt uit op de kreken op ons park. De kreken zijn ook aangesloten op het watersysteem van het Waterschap. Zo lift de watervoorraad mee op de voorraad van de omgeving en andersom. We staan in nauw contact met het Waterschap en stemmen samen af wanneer we water gebruiken en waarvoor. Zo dient de wateropvang onder meer als bluswater in geval van calamiteiten."

General Manager van Landal Vennenbos, Jeffrey Stultjes, legt uit hoe het bij hem op het park gaat: “Ook wij vangen het regenwater op en voeren dat via de hemelwaterafvoer naar de zogeheten vennen. Deze dienen niet alleen als extra wateropvang maar zijn ook fijn als recreatiedoeleinde. Zo kun je er heerlijk op waterfietsen bijvoorbeeld. En wie weet vang je er nog een visje!"

Twee partners, een gezamenlijke liefde: de natuur!

Natuurmonumenten en Landal Greenparks delen hun liefde voor de natuur. Als trotse partners maken we ons al 17 jaar samen sterk voor een gezonde natuur. Op de vakantieparken is volop ruimte voor groen en ontdekken kinderen hoe leuk en mooi de natuur is om in te spelen. In de natuurspeeltuin bijvoorbeeld!

Verder lezen >