Energie van de zon

Op Landal Hoog Vaals liggen nieuwe ronde buizen op de daken van een aantal accommodaties. In het begin misschien even wennen, maar deze buizen zijn zonnecollectoren die energie opwekken. Zodat jij in jouw bungalow het licht aan kunt doen. Met energie van de zon. Fijn toch?!

"De heatpipes op de daken is een van de duurzame initiatieven op Landal Hoog Vaals", legt Christianne Haasakker, General Manager, uit. En daar blijft het niet bij. We denken aan het milieu op alle vlakken. Er branden LED lampen op veel plaatsen. Daarnaast zijn er slimme thermostaten (ICY) en rijden de bedrijfsvoertuigen grotendeels elektrisch. Als het aan Christianne ligt pakken ze door op het vakantiepark. "We kunnen het isolatiepakket van de bungalows en de centrale faciliteiten nog verder optimaliseren. Daarmee kan een fors rendement worden behaald. Denk hierbij aan het toepassen van HR++ isolatieglas."

Heatpipes: zo werk het!

De buizen op het dak van de bungalow vangen daglicht op en zetten dat om in warm water en elektriciteit. Het warme water wordt opgevangen in twee grote ‘thermosflessen’. Eén om de bungalow te verwarmen en de andere om te douchen. De verwachting is dat met deze innovatie 80% van de gasvraag wordt bespaard. Voor de pilot van het zonnecollectorenproject werkt Landal GreenParks samen met VenFeld, specialist van duurzame energieoplossingen.

Ontdek het vakantiepark
Jouw verblijf op Landal Hoog Vaals