| Nieuws

Landal De Wedderplassen: duurzame lodges bij het Weddermeer

In een onontdekt stukje Nederland, tussen groen en water, verrijst Landal De Wedderplassen. De 4-, 6- en 8-persoons lodges liggen op steenworp afstand van het Weddermeer, allemaal direct aan het water. Sinds 7 maart 2024 kunnen gasten boeken voor diverse 4-, 6- en 8-persoons accommodaties voor aankomsten vanaf vrijdag 26 april 2024.

Landal De Wedderplassen is gelegen in het prachtige Westerwolde, vlakbij de Duitse grens, in Oost-Groningen. Hier geen uitgestrekte akkers, klei en een verre horizon, maar slingerweggetjes met intieme stukjes hei, bos en akkerland.

Duurzaam & innovatief
De 4-, 6- en 8-persoons lodges zijn ontworpen onder architectuur. Dat vind je terug in alles: duurzaam, innovatief, pragmatisch en tegelijk spannend en speels. Met liefde voor details en met een scherp oog voor de omgeving. De duurzame houten woningen zijn van ontwerp tot productie op maat gemaakt voor dit bijzondere project. De speels aangelegde tuinen (met houten tuinmeubilair) grenzen aan het water en beschikken over een eigen vlonder. Sommige woningtypen beschikken over een sauna met buitendouche of een buitenkeuken op het overdekte terras. Alle vakantiewoningen zijn energieneutraal en zijn voorzien van een warmtepomp, triple glas en zonnepanelen. De elektrische auto kan men opladen aan de eigen laadpaal.

Omgeving met veel voorzieningen
Het riviertje de Westerwoldse Aa loopt langs het park en leent zich bij uitstek voor het maken van een tochtje met de kano en om een hengel uit te gooien. Wandelend en fietsend kun je in Westerwolde alle kanten op. Onderweg geniet je van bossen van meer dan duizend jaar oud, houtwallen en monumentale boerderijen.

Er zijn veel voorzieningen in de omgeving en volop mogelijkheden om de regio te verkennen. Natuur, cultuur, activiteiten, attractieparken, winkelen of sportieve activiteiten. Dinopark Landgoed Tenaxx is een groot bosrijk landgoed met brullende dino's, dinomuseum, survivalparcours, bootjesvijver, treintje, speeltuin, 3D boogschieten, workshops en meer. Groningen en Emmen liggen op slechts ca 50 km afstand en het vestingstadje Bourtange is dichtbij.