Omgeving van Landal Barnsoul

Genieten van rust en natuur. Het park ligt midden in een van de dunbevolkste regio’s van Schotland dat bekendstaat om het karakteristieke heuvellandschap: de echte Schotse countryside. Bezoek een historisch kasteel, zoek het wat hogerop in het Galloway Forest Park of ga lekker wandelen of fietsen langs de kust. Je kunt hier letterlijk alle kanten op.
  • Ligging in de heuvels, met historische plaatsjes in de buurt
  • Interessante kastelen en musea binnen een half uur rijden
  • Nationaal Park Galloway Forest Park (half uur rijden)
  • Diverse ‘lochs’s, o.a. Loch Ken (half uur rijden)
Prijzen en beschikbaarheid
De geboorteplaats van Peter Pan
Het stadje Dumfries (op 20 minuten rijden van het park) is het grootste stadje in de regio met bovendien een interessante geschiedenis. Deze historische marktstad heeft een oude burcht, prachtige bruggen en is bovendien de geboorteplaats van Peter Pan. De auteur van dit wereldberoemde verhaal, J.M. Barrie, zat hier op school, een periode die naar eigen zeggen aan de basis stond voor het schrijven van het verhaal van Peter Pan. Moat Brae is een museum voor kinderliteratuur dat is gehuisvest in deze oude school. Een echte aanrader.
Sterren kijken in Galloway Forest
Het Galloway Forest Park is niet alleen een plek om te genieten van een hike door de grillige heuvels en bossen, het is bovendien in 2009 benoemd als vierde ‘Dark Sky Park’ van de wereld, het eerste in het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat het hier in de nacht compleet donker is, wat dit park de ‘place to be’ maakt voor een avond of nacht sterrenkijken. Ook maak je hier een grote kans het Noorderlicht waar te kunnen nemen.
New Abbey met de ‘old’ Abbey
Binnen een half uur rijden ben je in New Abbey, een klein, idyllisch plaatsje rondom de ruïne van een oude abdij uit 1273. Slenter rond tussen middeleeuwse gebouwen en geniet van de prachtige ligging van dit fascinerende Schotse plekje.
De Cairnsmore of Fleet beklimmen
Net buiten het Galloway Forest Park duikt de Cairnsmore of Fleet op, een opzichzelfstaand massief met als hoogste punt 700 meter boven zeeniveau. Klimmers uit de wijde omgeving weten deze natuurlijke klimwand al jaren te vinden voor een uitdagende tocht omhoog.
Onze accommodaties
Download de Landal-app: handig vóór en tijdens je vakantie
 • Vind alles wat er te doen is op het park én in de omgeving
 • Maak een reservering en bekijk de actuele openingsdagen en -tijden van de restaurants en andere faciliteiten
 • Eenmaal aangekomen op het park, navigeert de app je zo naar de geboekte accommodatie toe