Koffie en verse broodjes

Aan de overkant van het park bij Groencentrum Witmarsum, kun je terecht voor heerlijk koffie met huisgemaakt gebak nuttigen en genieten van uitgebreide lunchgerechten. Proef de omgeving! Zin in een goede start van de dag? Bestel een vers ontbijtje bij de receptie. Kun je gelijk een wandel- fietsroute meenemen om de omgeving te verkennen. Ook kun je bij de receptie terecht voor al je vragen. We helpen je graag. 

Speelplezier in de overdekte speelhoek

Klaar om te klimmen, bouwen, klauteren en gamen? Dat kan in onze overdekte speelhoek. De zintuigen van de allerkleinsten worden geprikkeld in de softplay-hoek. Ook kids van andere leeftijden vermaken zich met klimmen, bouwen en klauteren in de bouwhoek en speelwand. 

Watersportliefhebbers opgelet

In Friesland is er ongeveer evenveel water als land: een watersport-provincie bij uitstek dus! Wist je dat je op het park een sup kunt huren? Ideaal om op een rustige manier de waterrijke omgeving van Friesland te ontdekken. Of huur een boot en vaar over de Friese meren. Ook kun je de Elfstedenroute varen. Op zoek naar meer adrenaline? Ga dan zeilen, kitesurfen of windsurfen en laat de wind door je haren wapperen. Het strand van Makkum aan het IJsselmeer is de plek voor levensgenieters, strandliefhebbers en windsurfers.

Wandelen en fietsen

Wandel zo vanuit uw voordeur het Friese landschap in langs prachtige boerderijen, Friese meren en terpdorpen. Ervaar tijdens de ochtendgloren de dauw op het grasland. Of maak een wandeling in de avond en bekijk de Melkweg in de nauwelijks door lichtverstoorde duisternis van Noordwest-Friesland. Adembenemend! Daarnaast zijn er veel fietsroutes die je kunt volgen om de waterrijke omgeving verder te ontdekken. Met het fietsroutenetwerk kun je ook je eigen fietstocht uitstippelen. Hoe lange fietstocht ga je vandaag maken? Wie weet wat je allemaal onderweg tegenkomt. Adem goed in en ervaar hoe zuiver de Friese lucht is. Geen fiets mee? Geen probleem. Op het park kun je een fiets huren. Tip: aan de zuidzijde van het park ligt een bos van Natuurmonumenten.
Fietsverhuur

Neem je hengel mee

Houd je van vissen? Vergeet dan niet om je hengel mee te nemen. Friesland heeft namelijk veel pareltjes van meren, sloten, stadsgrachten en de wadden- en zuiderzee waar je ontspannen kunt vissen. De unieke combinatie van rust, stilte, prachtige natuur en zeer goede visstand zorgen ervoor dat je overal in Friesland wil vissen. En ook op het park kun je vissen vanaf de speciale vissteiger. Bekijk deze top 5 van de beste visstekken in de omgeving.

Zwemplezier in de zee of het zwembad

Mooi weer? Beleef dan zwemplezier in het openluchtzwembad ‘Mounewetter’, 10 minuten lopen vanaf het park. Of maak er een stranddag van en ga zwemmen en zonnen bij Makkum aan het IJsselmeer. Op 15 minuten rijden vind je het subtropisch zwemparadijs in Joure, daar kun je het hele jaar terecht.

Uit eten nabij het park

Op het park vind je een koffiecorner, waar je kunt binnenlopen voor koffie, verse broodjes en streekproducten. In de omgeving zijn er veel gezellige plekjes waar je uit eten kunt gaan en wat kunt drinken. We geven je graag tips waar je kunt eten. Zoals de Friezen zeggen: genietsje fan jo miel!

Pizzeria Pingjum: zin in Italiaans? Bezoek dan de knusse pizzeria Pingjum. Hier worden de lekkerste, traditionele Italiaanse gerechten geserveerd. Een open keuken, biologische producten uit de omgeving en een gezellige sfeer. Deze trattoria vind je in Pingjum, op zo’n 7 minuten rijden met de auto.

De Tuut van Sneek: in dit restaurant geniet je van verse, lokale gerechten. De ingrediënten komen elke dag vers binnen van kleinschalige bedrijven uit de buurt. En dat is te proeven! Laat je verrassen door de open sfeer en menukaart die per dag wisselt. Dit restaurant vind je in Sneek, op zo’n 20 minuten rijden met de auto.

It Posthus: in 2015 is dit restaurant verkozen tot leukste restaurant van Friesland! De jaren die daarop volgden kwam dit restaurant nog steeds in de top 3 voor. Sfeervol uit eten met biologische producten, in een sfeervol pand. Dit restaurant vind je in Makkum, op een kwartiertje rijden met de auto.