Welkom op Marker Wadden!

Een uniek, nieuw natuurgebied van Natuurmonumenten, in het Markermeer. Vijf weidse eilanden waar razendsnel nieuwe natuur ontwikkelt. Op het Haveneiland komen vier duurzaam gebouwde, energieneutrale eilandhuisjes (4/5 persoons) met een eveneens duurzame inrichting van IKEA. Hier kunt u vanaf voorjaar 2020 verblijven. Ver weg van alles, midden in de natuur. En het mooiste is: de huuropbrengst geven wij volledig terug aan de natuur in dit schitterende gebied.

Als eerste een verblijf boeken

Marker Wadden is een uniek project en is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Bent u een echte natuurliefhebber en ziet u een verblijf op een volledig zelfvoorzienend natuureiland wel zitten? Meld u dan nu aan voor de Landal Marker Wadden nieuwsbrief. We houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én u krijgt de mogelijkheid om als eerste een verblijf te reserveren in de pre sale.
Ik wil me aanmeldenVeelgestelde vragen

De eilandhuisjes

De vier eilandhuisjes worden onderdeel van een kleine nederzetting op het Haveneiland van Marker Wadden. De bebouwing bedraagt uiteindelijk niet meer dan 0.1% van de totale oppervlakte van de eilandengroep. Naast de eilandhuisjes komt er een eilandpaviljoen en enkele gebouwtjes voor beheer en toezicht. Bijzonder is dat alle gebouwen volledig zelfvoorzienend worden; alles wordt ter plekke opgewekt, opgepompt en gezuiverd. 

Wist u dat...

  • Het hout waarmee de eilandhuisjes zijn gebouwd uit eigen bossen van Natuurmonumenten komt?
  • De eilandhuisjes zijn gebouwd op het vasteland en daarna verscheept naar Marker Wadden? Zo wordt de natuur ter plekke zo min mogelijk verstoord.
  • De eilandhuisjes duurzaam worden ingericht door IKEA? Denk hierbij aan energiezuinige apparatuur en verlichting, waterbesparende kranen en producten van natuurlijke en gerecyclede materialen. 

Landal en Natuurmonumenten

Landal Marker Wadden is niet onze eerste samenwerking met onze Nederlandse partner Natuurmonumenten. Al sinds 2005 zijn we trotse partners. Samen plantten we eerder al duizenden bomen om nieuwe bossen aan te leggen. Dit jaar creëerden we op onze parken in totaal 35.000 m2 aan bloemenweides om de biodiversiteit te helpen herstellen. Daarnaast zijn we hoofdsponsor van het OERRR-kinderprogramma van Natuurmonumenten.