Annuleringsverzekering

Verzeker je tegen diverse annuleringskosten
Je vakantie moeten annuleren door omstandigheden, je denkt er liever niet bij na. Maar het kan altijd gebeuren. Sluit bij ons daarom eenvoudig een annuleringsverzekering af, dit kan tijdens het boeken of tot 14 dagen erna in je account. We werken samen met Europ assistance, deze verzekering is incl. 24/7 hulplijn. Zo weet je zeker dat je geholpen wordt, op het moment dat dit nodig is.
DNE overview
Ik wil een claim indienen
Meld je schade gemakkelijk online via Europ Assistance. Maak een account aan, vul je persoonlijke gegevens in en voeg de benodigde documenten toe. De medewerkers van Europ Assistance nemen vervolgens je schademelding in behandeling. Wanneer alle documenten compleet zijn aangeleverd en de claim akkoord is bevonden kun je binnen 4 weken het geld terug verwachten op je rekening.
Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?
Deze verzekering vergoedt jouw reissom in geval dat je jouw verblijf volledig moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken. De vakantiedagen waar je geen gebruik van hebt gemaakt, worden vergoed.

Let op: je sluit een verzekering af voor de accommodatie. Kosten zijn alleen gedekt wanneer het verblijf volledig wordt geannuleerd. Wanneer er een aantal personen niet mee kunnen wordt alleen de toeristenbelasting terug betaald.

Voorwaarden
Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en het uitgebreide dekkingsoverzicht.
Welke kosten krijg ik vergoed?
Je bent o.a. verzekerd voor kosten ontstaan door:
  • Ziekte van de verzekerde en familieleden t/m de 3e graad*. Onder ziekte valt ook Corona bij een positieve officiële test (geen zelftest).
  • Eerder afbreken van de vakantie, door ziekenhuisopname/ overlijden van familielid en/of grote schade aan woning.
  • Ontslag door werkgever van de verzekerde.
  • Verzekerde of reisgenoot is zwanger. Dit geldt als de reis plaatsvindt binnen de laatste 3 maanden van de zwangerschap en dit niet bekend was tijdens het boeken.
*overgrootouders, achterkleinkinderen, neven en nichten (kinderen van broers of zussen), ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).
Kosten en afsluiten annuleringsverzekering
Het tarief van de annuleringsverzekering wordt berekend per accommodatie. Alle gasten die verblijven in dezelfde accommodatie zijn meeverzekerd.
  • € 37,70 voor een weekend of midweek
  • € 48,75 voor een week
  • € 1,30 per nacht/per campingplaats

Je hebt na het maken van jouw boeking nog 14 dagen de tijd om een annuleringsverzekering af te sluiten. De dag dat je hebt geboekt, geldt als dag 1.  Let op: wil je een annuleringsverzekering afsluiten voor een verblijf dat binnen 30 dagen plaatsvindt? Dan kun je deze alleen afsluiten op de dag dat je de boeking maakt.

De kosten als je geen annuleringsverzekering afsluit:
De kosten in geval van annuleren zijn tot 30 dagen vóór aankomst 30% van de totale reissom en bij annulering vanaf de 30e dag voor aankomst 100%.

Annuleringsverzekering afsluiten?
Doe dit eenvoudig zelf in je account, onder Extra’s.

Voeg annuleringsverzekering toeContact Europ Assistance
Bij Europ Assistance kun je jouw schade makkelijk en snel online claimen via: landal.eclaims.europ-assistance.com.

Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je claim goed is ontvangen. In deze e-mail vind je ook de contactgegevens van Europ Assistance voor als je nog vragen hebt. Europ Assistance is op werkdagen te bereiken van 8.00 tot 12.00 uur.