Schade melden

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen, waardoor u aanspraak wilt maken op uw annuleringsverzekering. Dit noemen we een schademelding.

Wat moet u doen? 
Neem direct contact op met Europ Assistance:
Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten in 2018?

Annuleringsverzekering

Met extra zekerheid goed voorbereid op vakantie, dat geeft een gerust gevoel. Voorkom hoge kosten als er iets mis gaat; kies voor de voordelige annulerings- en reisverzekering die door Europ Assistance wordt aangeboden. Deze is extra aantrekkelijk als uw reisgezelschap uit meerdere personen bestaat.

Wanneer annuleren

Welke mogelijke situaties zijn er waarbij u uw vakantie moet annuleren? Bijvoorbeeld in geval van ziekte, overlijden van een familielid of echtgenoot, ziekenhuisopname, scheiding of werkeloosheid.

Wat zijn de kosten als u GEEN annuleringsverzekering afsluit?
De kosten in geval van annuleren zijn tot 28 dagen vóór aankomst 30% van de totale reissom en bij annulering vanaf de 28e dag voor aankomst 100%.

Kosten
Welke kosten worden er vergoed? De reissom wordt vergoed wanneer u de hele vakantie moet missen.
Wat kost een annuleringsverzekering?
Weekend/midweek € 29 per accommodatie
Week € 37,50 per accommodatie
Per nacht € 1,30 per nacht per campingplaats

Prijsvoorbeeld: Bij een boeking van € 600, - zijn de annuleringskosten wanneer u geen verzekering afsluit tot 28 dagen vóór aankomst € 180, - en daarna € 600. (Ter vergelijking: een annuleringsverzekering kost € 29 per accommodatie).

Nog belangrijk om te weten: indien u binnen 24 uur na de overeengekomen datum zonder nadere kennisgeving niet bent gearriveerd, wordt dit beschouwd als een annulering.

Verzekering afsluiten

Deze verzekering sluit u eenvoudig online af, door bij uw reservering aan te geven dat u een annuleringsverzekering wilt afsluiten. De dekking van de verzekering begint zodra de premie is betaald. Uw reserveringsbevestiging is ook uw bewijs van verzekering. Bekijk voor meer informatie de voorwaarden annuleringsverzekering en het dekkingsoverzicht.

Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten in 2018? Bekijk hier de annuleringsvoorwaarden van de Europeesche.