Reisadviezen

De reisadviezen in Europa volgen elkaar in snel tempo op en veranderen dagelijks. Om je te allen tijde van actuele informatie te voorzien verwijzen we je naar de landelijke overheidswebsite waar je het geldende reisadvies kunt vinden voor jouw land van bestemming.

Heb je een verblijf geboekt op een van onze parken en heeft deze bestemming nu een negatief reisadvies?

Code oranje
Het is mogelijk om je verblijf om te boeken. Vraag hier een voucher aan, waar je een nieuwe vakantie mee kunt boeken.

Code rood
Indien dit het geval is, informeren we je per e-mail of sms. Het is mogelijk om je verblijf om te boeken.

Lees meer meer over onze speciale corona-omboekflexibiliteit.

Reguliere voorwaarden
De kosten in geval van annuleren zijn tot 30 dagen vóór aankomst 30% van de totale reissom en bij annulering vanaf de 30e dag voor aankomst 100%.
14 dagen of korter geleden geboekt en je aankomstdatum valt niet binnen 30 dagen: je betaalt geen annuleringskosten.
 
Bekijk het geldende reisadvies voor jouw land van bestemming:
Nederland - Nederland Wereldwijd
België - Diplomatie.belgium.be 

Vakantie in Nederland
Ga je op vakantie in Nederland, bekijk dan de geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor een verblijf op de Nederlandse vakantieparken.

Extra omboekflexibiliteit tot 1 dag voor aankomst

Wij bieden de flexibiliteit om je vakantie tot 1 dag voor aankomst om te boeken naar een andere periode of bestemming in de volgende gevallen:
  • gesloten grens
  • negatief reisadvies naar de regio van bestemming (code oranje of code rood)
  • quarantaineplicht bij aan- en/of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies

Bovenstaande dient op de officiële website van de Nederlandse overheid of overheid van het land van bestemming te worden gecommuniceerd.
De huursom van de boeking blijft gelijk of wordt hoger. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaal je het verschil extra.

Flexibel omboeken

Tot 28 dagen voor aankomst is het mogelijk om gratis om te boeken. Bijvoorbeeld voor het wijzigen van het park, de accommodatie of de verblijfsperiode. De huursom van de boeking blijft gelijk of wordt hoger. Als de gewijzigde boeking duurder wordt, dan betaal je het verschil extra.

Gratis annuleren binnen 14 dagen

Annuleren kan eenvoudig via je MijnLandal-account. Heb je jouw verblijf 14 dagen of korter geleden geboekt en is je aankomst niet binnen 30 dagen? Dan betaal je geen annuleringskosten. Na 14 dagen zijn er wel kosten verbonden aan het annuleren. De kosten voor annuleren zijn tot tot 30 dagen vóór aankomst 30% van de totale reissom. Valt de datum van aankomst binnen de komende 30 dagen? Dan betaal je 100% van de totale reissom. We raden je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.  

Later betalen

Heb je een verblijf op het oog, maar komt het niet direct uit om te betalen? Geen probleem. Boek alvast en betaal het bedrag binnen 14 dagen. Dit is mogelijk voor alle boekingen, met uitzondering van last minutes met een aankomst binnen 30 dagen. In dat geval vragen wij om direct te betalen.

In termijnen betalen

Boek je een verblijf voor over 8 weken of  later, dan hoef je niet direct het gehele bedrag te betalen. Het is in dat geval mogelijk om in twee termijnen te betalen. Je betaalt 30% direct of binnen 14 dagen. Voor de overige 70% heb je tot 8 weken voor aankomst de tijd. 

Tijdelijke actie

Voor onze parken in Duitsland*, Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland, Denemarken en Hongarije gelden tijdelijk speciale voorwaarden. Als je een reservering maakt voor een park in de reisperiode 1 juli tot 31 augustus 2021, kun je annuleren tot 28 dagen voor aankomst en ontvang je 100% je geld terug. Annuleren kan telefonisch bij het Contact Center 0900 - 8842 (gebruikelijke belkosten) of eenvoudig online via dit annuleringsformulier.

*Met uitzondering van vakantiepark Marissa, daar gelden de boekingsvoorwaarden van Novasol.

Dit geldt bij:
• een gesloten park
• gesloten grens
• negatief reisadvies
• verplichting van quarantaine bij aankomst/terugkeer van vakantie, in combinatie met negatief reisadvies
• Bovenstaande is officieel gecommuniceerd via de officiële website van de overheid van het land van bestemming of het land van herkomst
• Minimale huurprijs is € 139