Wandelen in Jutland

Het landschap van Jutland heeft zoveel te bieden. De natuur wordt
gekenmerkt door unieke contrasten. Ontdek te voet het strand en
de zee, maar ook de uitgestrekte bossen en heidevelden. Wij hebben
alvast een aantal routes voor u op een rijtje gezet.

Wandelroutes

Noord-Jutland
Ontdek de authentieke handelsroute dwars door Jutland. Bewandel de oude Heerweg, een 500 km lange route door de gevarieerde natuur. De Heerweg verbindt de Duitse ‘Ochsenweg’ met ‘Skt. Olavsleden’ in Zweden en Noorwegen. Stap de Deense geschiedenis in en passeer belangrijke historische punten.

Hiken in Noord-Jutland
Liever wat actievers? Ontdek de hikingroutes in Noord-Jutland. Zo is het Grenen Spor in Skagen een ideale route voor mensen met een fysieke beperking en gezinnen met kinderwagens. Of neem de route Sæbygård Skov, een idyllistische route door het beukenbos met kronkelende beekjes, 85 meter boven de zeespiegel. De twee nationale hikingroutes North Sea Trial en Ancient Road Hærvejen zijn ook zeker de moeite waard!

West-Jutland
In Natuurpark Vesterhavet kunt u uw eigen gids zijn. Ontdek de natuur en de culturele geschiedenis van het Natuurpark met de gratis app 'Stories of the Danish North Sea Nature Park' voor uw smartphone of tablet. Een wandeling in het bos wordt misschien wel een tour door een vluchtelingenkamp in 1946. Of u nou houdt van een rustige wandeling of een hiking route, u bepaalt het helemaal zelf.

Wadlopen in West-Jutland
Wandel langs de westkust van Noord-Europa in Nationaal Park Waddenzee. Bij eb kunt u lopen op grote delen van de Wadden, maar zorg dat u dicht bij de kust bent zodra het tij keert. Een onmisbaar uitstapje voor wie houdt van vogels spotten, wilde dieren en het droogvallen van een wad wilt meemaken. Enkele delen van het gebied staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Oost-Jutland
Wandel via de Margrietroute door de eilanden Lolland, Falster, Møn en Seeland en ontdek hoe deze eilanden stuk voor stuk uniek zijn. De eilanden zijn onderling goed bereikbaar doordat ze met bruggen aan elkaar verbonden zijn. Ontdek bijvoorbeeld de witte imposante krijtrotsen op Møn of vind overblijfselen van de Vikingperiode op Seeland. Geniet van maar liefst 3700 km spectaculaire kustlijn! 

Hiken in Oost-Jutland
Ga op een hikingtour in Jernhatten door een bos vol met knoestige bomen. Hier kijkt u uit op een prachtig uitzicht over de zee naar het eiland Hjelm. Het speciale klimaat, met weinig regen en veel zon, heeft een bijzondere omgeving gecreëerd voor planten en dieren. Zo vindt u hier planten die normaal in Zuid-Oost Europa voorkomen.