| Nieuws

Landal GreenParks breidt uit met nieuw vakantiepark in de Noord Deense kustomgeving

Landal GreenParks breidt uit van zes naar zeven parken in Denemarken, met de toevoeging van het vakantiepark Fyrklit begin 2021. Fyrklit is gelegen midden in de natuur van de ruwe kust, bij de zee in een populair vakantiegebied in het noorden van Denemarken.

Landal Fyrklit
Begin 2021 zal Landal GreenParks het vakantiepark Fyrklit aan haar portefeuille toevoegen. Landal Fyrklit is het zevende en meest noordelijke park in Denemarken. Dit park is gelegen in de unieke kustomgeving met lange stranden en een fantastisch zeezicht. De overname van het park is in lijn met de ambities van Landal GreenParks om verder uit te breiden in Denemarken. 

Søren Sandberg
“We zijn continu opzoek naar nieuwe kansen in Denemarken waarbij we waarde kunnen toevoegen aan onze back-to-nature brand en ons groene concept. Fyrklit voldoet aan al onze criteria en biedt een groot potentieel voor bijvoorbeeld het verlengen van het vakantieseizoen en het aantrekken van nieuwe gasten van binnen en buiten Denemarken. We kijken ernaar uit om deze nieuwe kansen en activiteiten aan te bieden aan onze gasten, in zo’n mooie omgeving aan de zee,” zegt Søren Sandberg, Regional Director van Landal GreenParks in Denemarken. 

Unieke locatie voor en echte Deense natuurvakantie
Fyrklit heeft een unieke locatie in een kustgebied van meer dan 130.000 m2, met de zee aan de ene kant en een beschermd natuurgebied aan alle andere kanten. Het park is gelegen op 28 meter boven de zeespiegel, waardoor het alle 178 appartementen een prachtig zicht op zee geeft. Het park heeft een sterk erfgoed, het is gebouwd op bunkers uit de Tweede Wereldoorlog met buren zoals de vuurtoren van Hirtshals en het bunkermuseum, en op slechts enkele kilometers van het vissersplaatsje Hirtshals. De vakantiewoningen blijven privé-eigendom, maar de exploitatie van het park wordt overgenomen door Landal GreenParks.

Morten Nørgaard Morthorst
“De natuur is een essentieel deel van de vakantie-ervaring op Fyrklit, daarom zien wij een geweldige match met het Landal GreenParks DNA en het totale aanbod. We zijn enthousiast om een deel te worden van zo’n sterk en bewezen concept, dat zal helpen om ons potentieel te versterken en te gebruiken. Op deze manier kunnen wij onze gastervaring op het gebied van natuurervaringen en activiteiten in een groene omgeving nog verder verbeteren,” zegt Morten Nørgaard Morthorst, voorzitter van Fyrklit’s Board of Directors. 

Kwaliteitseisen
Fyrklit voldoet al aan de kwaliteitseisen van Landal GreenParks en verschillende appartementen zijn recent al vernieuwd. Landal GreenParks en de groep huiseigenaren gaan een investeringsfonds opzetten om er zeker van te zijn dat de rest van het park ook steeds meer gemoderniseerd wordt, bijvoorbeeld door het upgraden van de activiteiten en de faciliteiten op het park. 

Belangrijke uitbreiding in Denemarken
Sinds Landal GreenParks Denemarken is binnengekomen, is de toonaangevende vakantieparkketen in Europa aanzienlijk uitgebreid. In januari 2018 nam Landal GreenParks de vakantieparken Grønhøj Strand, Ebeltoft, Rønbjerg, Seawest en Søhøjlandet over, die voorheen tot Dayz Resort behoorden. Vlak voor de zomer van 2020 werd Sund og Skov Conference and Holiday Park in Middelfart een Landal park met de naam Landal Middelfart. Sinds de toetreding tot Denemarken heeft Landal GreenParks meer dan 3,3 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de parken om duurzame faciliteiten en binnen- en buitenactiviteiten voor alle leeftijden te verbeteren. De overname van Fyrklit is de volgende stap in de verdere ontwikkeling van de belangrijke Deense markt.