| Nieuws

Allereerste beelden bioscoopfilm Berend Botje nu te zien

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Een avonturenfilm voor jong en oud met een eigentijdse twist aan ons nationaal erfgoed: Berend Botje!

Klik hier voor de trailer

Vandaag onthult Just Entertainment de trailer van de gloednieuwe familiefilm Berend Botje: Het mysterie van het ei. De nieuwe Nederlandse familiefilm is gebaseerd op het bekende Nederlandse liedje over Berend Botje en is opgenomen op Landal Esonstad. Berend wordt gespeeld door Doris Zuijderland, die haar filmdebuut maakt, ze wordt vergezeld door onder anderen Klaas van Kruistum, Thomas Acda en YouTube-sensatie Zomayra & Celina.  

Berend Botje: Het mysterie van het ei is vanaf 29 september aanstaande te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Over de film
Dit is de eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoer meisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Botje en opa Botje. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Thomas Acda als opa Botje, Klaas van Kruistum als vader Botje en de jongste Botje: de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt.