| Nieuws

Landal Esonstad decor van nieuwste Nederlandse familiefilm Berend Botje

Vandaag is de filmfamilie Botje bekend gemaakt van de nieuwe Nederlandse familiefilm Berend Botje over de lotgevallen van de bekende, inmiddels drie generaties tellende schippersfamilie uit het kinderliedje. Ook werd de Berend Bootje gedoopt, het schip dat naar Landal Esonstad in Friesland vaart, waar vanaf begin mei de filmopnamen plaatsvinden.

Berend Botje
De familie Botje bestaat uit Thomas Acda als opa Berend, Klaas van Kruistum als vader Berend en de jongste in de Berend Botje lijn; de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt. De overige cast wordt binnenkort bekend gemaakt. Dit is de eerste bioscoopfilm over Berend Botje; een stoer meisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de schippersfamilie Botje, die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een bijzonder ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken, want voor Berend is niets onmogelijk.

Landal Esonstad
Toen de locatiescouts voor de film bij Landal Esonstad op bezoek kwamen, was hun zoektocht in een klap ten einde. “We hebben hier alles op één locatie; een vestingstadje met fraaie gevels en twee schiereilanden met grote moderne woningen. Overal is water met bruggen en een sluis, je kunt het park binnenvaren. Ook vaar je vanaf het park de Waddenzee op, die ook een rol speelt in de film. Zelfs de cast en crew kunnen we hier op het park zelf huisvesten,” aldus Jan ten Hoor, general manager van Landal Esonstad. “Onze gasten zijn altijd erg onder de indruk van deze ‘twaalfde stad’ van Friesland en we zijn trots dat straks ook het bioscooppubliek kan kennismaken met deze bestemming.”

Perfecte locatie
Derk van den Berg van NOBS Entertainment, die samen met NewBe de film Berend Botje produceert: “Het was voor ons meteen duidelijk dat deze locatie perfect was voor de film. Veel water, een modern vormgegeven nieuwbouwwijk tegen een idyllisch oud Nederlands stadje aan. Een plek waar geen auto's rijden, geen reclameborden staan en ieder hoekje meteen fotogeniek is.”

De familiefilm wordt uitgebracht door Just Entertainment en wordt deze herfst in de bioscoop verwacht. 

@berendbotjefilm #berendbotjedefilm
www.justentertainment.nl