Wandelen & Fietsen

Als u van wandelen en fietsen houdt, hoeft u zich niet te vervelen. In de omgeving vindt u namelijk 60 km aan wandel- en fietspaden! Geen fiets mee? Geen probleem. Op het park kunt u een fiets huren- van mountainbike tot e-bike. In de Schoorlse duinen broeden tientallen diersoorten (o.a. zandhagedissen) en groeien prachtige paddenstoelen. Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Hier vindt u de hoogste duinen van Nederland. Beklim dan ook zeker de 51-meter hoge klimduin. Het is een veelzijdig natuurgebied met bos, duinen en heide.

Mountainbiken

Lekker crossen door dicht naaldbos, steile duinen en uitgestrekte heide in de Schoorlse Duinen. Volg hier het ‘Mountainbike parcours Schoorl’. Houdt u van een uitdaging? Flink klimmen kan hier zeker! De Schoorlse Nok van 48 meter is het hoogtepunt. Cross door krappe bochten en spring over obstakels heen. Mooie uitzichten, een portie adrenaline en snelle afdalingen gegarandeerd!

Uit eten nabij het park

In de omgeving zijn er veel gezellige plekjes waar u uit eten kunt gaan en wat kunt drinken. Bezoek Bergen of het dorpje Schoorl waar u kunt genieten op een van de vele terrasjes. We geven u graag tips waar u een hapje kunt eten.

Uit eten in Schoorl

  • De Berenkuil: paviljoen gelegen midden in de bossen van Schoorl. Om tijdens uw fietstocht of wandeling lekker even te genieten van een koffie met iets lekkers erbij. Ook kunt er lunchen. Extra pluspunt: uw hond is ook welkom, ze zorgen voor een bak water en iets lekkers.
  • De Viersprong: een knus familiehotel, midden in het centrum. Hier kunt u ontbijten, lunchen en/of dineren.
  • ’T Trefpunt: vanuit dit restaurant heeft u een prachtig uitzicht op de beroemde klimduin. Kunt u na het beklimmen lekker even bijkomen met een drankje en hapje. Van pannenkoek tot pizza: genoeg keuze!

Uit eten in Bergen

  • Loetje: gelegen tegenover de prachtige ruïnekerk kunt u dit opvallende pand niet missen! Hier kunt u iets drinken, binnen of buiten, met uitzicht op het gezellige dorpsplein. Loetje staat bekend om de lekkere biefstuk.
  • Fabels: een gezellige en drukke ontmoetingsplaats, tegenover de oude ruïnekerk. Binnen bevindt zich een grote bar, waar u ook kunt eten. Ook kunt u zitten in de serre met uitzicht op de achtertuin. Geniet onder het eten van de kunst die aan de muren hangt.
  • Julie’s: gelegen midden op het plein in Bergen vindt u restaurant Julie’s. Hier kunt u ontbijten, lunchen of dineren. Of ga gezellig langs voor een kopje koffie of borrel.

Zwemplezier in de zee of het zwembad

Op 7 km afstand van het park vindt u Bergen aan Zee, waar u bij mooi weer een duik kunt nemen. Om vervolgens weer lekker op te warmen in de zon. Maak er een fijne stranddag van! Voor overdekt zwemmen kunt u terecht in Alkmaar bij het zwembad ‘Hoornse Vaart’, een kwartiertje rijden van het park. Hier kunt u rustig baantjes zwemmen of ontspannen in een van de whirlpools. Toe aan wat spanning? Roetsj van de reuzeglijbaan mét geluids- en lichteffecten. Daarnaast is er een golfbad én een waterspeeltuin voor de kleintjes. In de zomer kunt u zwemmen in het buitenzwembad met ligweide. Veel zwemplezier!
Route naar het zwembad

Kids

Op het park kunnen de kids ravotten in de speeltuin. Daarnaast zijn de duinen één grote speeltuin waar u zelfs een 51-meter hoge klimduin vindt! Leuk voor de kids (en volwassenen ook) om erop te rennen en er vervolgens weer af te rollen/rennen. Ook is het fijn om hier te spelen in het zand. Met het strand en duinen als uw achtertuin, hoeven de kids zich geen moment te vervelen.