Omgeving

Brunston is gelegen in het zuidwesten van Schotland, een van de dunbevolktste regio’s van Schotland. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze regio! Verdwaal in de verblijven van historische kastelen of struin door de oude bossen van het Galloway Forest Park. Ervaar de Schotse gastvrijheid in een van de knusse dorpjes en steden en doe een drankje in een van de gezellige pubs.
Even uitwaaien? Maak een wandeling langs de kust en aanschouw indrukwekkende zeekliffen en mooie zandstranden.
    • Ligging in de pittoreske vallei van South Ayrshire
    • Binnen handbereik van de kustplaats Girvan, de prachtige westkust van schotland
    • Historische kastelen en musea binnen een half uur rijden
Prijzen en beschikbaarheid
Ga mee, naar het kasteel gelegen aan zee: Culzean Castle
Op 20 minuten rijden vanaf het park vind je het kasteel ‘Culzean Castle’. Een typisch Schots kasteel gelegen op een klif, met uitzicht over de oceaan. Dwaal rond in de vele verblijven van het kasteel en ontdek meer over de Schotse geschiedenis. De enthousiaste gidsen vertellen je er graag meer over. Ook leuk voor de kids, in het kasteel is er een speurtocht naar verloren ‘legomannetjes’. Tip: combineer het met een bezoek aan het ‘Country park’: perfect voor een mooie wandeling. Struin uren door de verschillende kasteeltuinen en verwonder je over al het moois.
Beleef de oude bossen van Galloway Forest
Galloway Forest Park wordt ook wel ‘the Highlands of the lowlands’ genoemd. Trek eropuit in deze oude bossen en spot edelherten, een visarend of wilde geiten. Maak er een leuke dag van en ga wandelen, fietsen of ga vissen. Rust uit tijdens een picknick aan een van de vredige meren en verwonder je over het uitzicht. En wist je dat het park als vierde ‘Dark Sky Park’ van de wereld genoemd? Dat betekent dat het hier in de nacht compleet donker is, wat dit park de ‘place to be’ maakt voor een avond of nacht sterrenkijken. Ook maak je hier een grote kans het Noorderlicht waar te kunnen nemen. Galloway Forest vind je op 20 minuten rijden van het park: de moeite waard!
A.D. Rattray Whisky Shop, beleef de whisky experience
Wie aan Schotland denkt, denkt ook aan whisky. Het ‘levenswater’ van de Schotten. En die moet je natuurlijk proeven! Op een kwartier rijden vanaf het park vind je de Rattray Whisky shop, beleef hier de ‘whisky experience’. Leer meer over de verschillende soorten whisky’s, hoe het gemaakt wordt en waarom er zulke prijsverschillen zijn. En natuurlijk blijft het niet bij theorie, want deze whisky’s moet je gewoon geproefd hebben. Cheers!
Golfliefhebber? Bezoek dan Royal Troon Golf Course
Als je van golfen houdt, mag je deze activiteit niet overslaan. De ‘Royal Troon Golf Course’ wordt namelijk beschouwd als een van de mooiste banen ter wereld! Je vindt deze Schotse golfclub in Troon, aan de kust van South Aryshire: 40 minuutjes rijden en je bent er. 
Ontdek meer over de beroemde, Schotse dichter Robert Burns
Robert Burns werd ook wel de ‘Bard of Aryshire’ genoemd, daar kwam hij vandaan. Er zijn meerdere locaties die met hem te maken hebben die je kunt bezoeken. In het dorpje Alloway kun je zijn geboortehuis bezichtigen, een museum en een parkje met monument dat aan hem gewijd is. In Dumfries vind je het ‘Robert Burns Centre’: een museum gelegen in een 18e-eeuwse watermolen. Hier bracht hij de laatste jaren van zijn leven door. In het centrum van de hoofdstad Edingburg kun je het ‘writers museum’ bezoeken. Daar kun je in het leven duiken van de 3 grote, Schotse schrijvers: Robert Luis Stevenson, Sir Walter Scott en natuurlijk Burns. En als je nog meer Burns wil, zorg dan dat je 25 januari in Schotland bent. Dan vieren de Schotten Burns night: tijdens het diner herdenken ze de beroemde dichter met een aantal bijzondere rituelen. Hef het glas op Burns!
Onze accommodaties
Download de Landal-app: handig vóór en tijdens je vakantie
  • Vind alles wat er te doen is op het park én in de omgeving
  • Maak een reservering en bekijk de actuele openingsdagen en -tijden van de restaurants en andere faciliteiten
  • Eenmaal aangekomen op het park, navigeert de app je zo naar de geboekte accommodatie toe