Omgeving

In het zuidoosten van de Belgische Ardennen valt genoeg te ontdekken. Trek naar een van de interessante steden in de omgeving of bezoek een kasteel of abdij. Zin in nog wat meer avontuur? Ga dan lopend (of fietsend) naar het Meer van Neufchâteau voor water-, wandel- en fietsplezier. Of bezoek het Euro Space Centre, Europa’s enige pretpark over de ruimte.
    • Land van kastelen en abdijen
    • Interessante steden zoals Luxemburg en Bastenaken op een steenworp afstand
    • Pretparken en dierentuinen binnen een half uur rijden
Prijzen en beschikbaarheid
De stad Luxemburg
Rijd in een half uur naar Luxemburg, de oostgrens over. Slenter door de luxe winkelstraten, bezoek de indrukwekkende kathedraal of verken slingerende straatjes van het schilderachtige ‘Grund’, in het dal van de stad. 
Domain des Grottes de Han
Ontdek de geologische schatten die te vinden zijn in de onderaardse Grotten van Han. Laat je leiden naar ‘het midden van de aarde’ en bewonder dit natuurverschijnsel. De grotten liggen nabij Rochefort, zo’n 30 minuten vanaf het park.
Kasteel van Bouillon
Ga meer dan 1000 jaar terug in de tijd met een bezoekje aan een van de grootste versterkte kastelen van België. Verdwaal in het doolhof van gangen en geniet van het uitzicht over de rivier de Semois. Op de binnenplaats van het kasteel worden ook vaak roofvogelshows gehouden.
De Abdij van Orval
Een van de bekendste, historische abdijen van de Ardennen, beroemd om het abdijbier en de kazen. Breng een bezoekje aan het museum, leer alles over het bierbrouwen en bezoek de oude ruïnes. De pilaren, grafzerken en overgebleven contouren van het gotische raam, aan alles voel je dat dit een plek is met een heel bijzondere historie. Een aanrader. 
Meer van Neufchâteau
Het Meer van Neufchâteau is razend populair onder watersporters en een belangrijk punt in de omgeving. Je kunt hier onder andere windsurfen, kajakken, zwemmen en vissen. Het meer is iets lager gelegen dan de stad en vormt hierdoor het vertrekpunt voor prachtige wandelingen in de ongerepte natuur. Er zijn houten wandelpaden en verschillende fietstochten te vinden. Neem eigen fietsen mee of huur fietsen bij het meer.