Omgeving

Laat je verrassen door het groene hart van Twente. Omringd door hoogveen, stuwwallen, loofbossen en heidevelden. Ga er samen of met het hele gezin op uit en verken de omgeving of maak er een gezellige familiedag van in Avonturenpark Hellendoorn.
Bekijk de videoVisit Oost

Rijksmuseum Twenthe

Enschede
Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van heel oost Nederland. Laat je verrassen door tientallen grote meesters in 36 prachtige museumzalen vol middeleeuwse kunst. 
WebsiteCa. 37,5 kilometer van het park

Mountainbikeroute Rijssen

Rijssen
De mountainbikeroute Rijssen is een ruim 20 km lange unieke route voor de recreatieve mountainbiker. Door het parcours dwars en langs de kuilen in de dennen- en loofbossen te leggen, is een uniek mountainbikeparcours ontstaan.
WebsiteCa. 4 kilometer van het park

Museum No Hero

Delden
Het splinternieuw kunstmuseum Museum No Hero is gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1726 in Delden, Het museum toont de collectie van privé-verzamelaar Geert Steinmeijer. Schilderijen, sculpturen, meubels, klokken en porselein uit Europa, de VS en Azië geven u een klein overzicht van vijf eeuwen kunstgeschiedenis.
WebsiteCa. 15 kilometer van het park

Natuurdiorama Holterberg

Holten
De grootste collectie Europese diersoorten van Nederland laat meer dan 500 dieren zien.
WebsiteCa. 17 kilometer van het park

Klompenmuseum Enter

Enter
Enter telde vroeger meer dan 300 klompenmakers. Je vindt hier smokkelklompen, voetbalklompen en nog meer unieke klompen.
WebsiteCa. 2 kilometer van het park

Baby Spa Twente

Baby Spa Twente is gevestigd in een rustige en natuurlijke omgeving in het Twentse landschap. Hier laten ze jouw baby lekker ontspannen in de spa, waarna je aansluitend een heerlijke wandeling kunt maken in de aangrenzende natuur. Samen er even tussenuit waarbij jouw baby een fijne floatsessie en babymassage ondergaat. Kortom: een geweldig moment voor ouders en baby.
WebsiteCa. 900 meter van het park

Meer tips

Golf

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Nabij het park ligt een prachtige 18-holes par 70 baan. Omringd door bos en heide sla je een balletje op Golfclub de Koepel in Wierden. Afslaan op de moderne driving range die deels overdekt is, oefenen kan op het ruime approachveld met green en bunkers en vanaf het terras heb je uitzicht op de putting green. Let op: handicap 45 of lager is vereist voor deze golfbaan.