Omgeving

Wakker worden... De zon schijnt! Na een stevig ontbijt met verse broodjes bent u klaar voor een nieuwe dag vol bezienswaardigheden en musea. Bezoek de Theefabriek in Houwerzijl, de DoeZoo Insectenwereld in Leens of ga een dagje naar Schiermonnikoog of Ameland.

Nationaal Park Lauwersmeer

Lauwersoog
De natuur in het Lauwersmeergebied is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Park. Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts valt er veel moois te zien. Door de duisternis is de adembenemende sterrenhemel perfect te bewonderen.
WebsiteCa. 1,5 kilometer van het park

Zeehondencentrum Pieterburen

Pieterburen
Altijd al willen weten hoe een dag op een zeehondencentrum eruit ziet? Kom eens achter de schermen kijken!
WebsiteCa. 22,5 kilometer van het park

Landgoed Borg Verhildersum

Leens
Het landgoed vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed.
WebsiteCa. 14 kilometer van het park

Molenmuseum De Eendracht

Anjum
Gevestigd in een koren- én pelmolen en beschikt over zes goedgevulde zolders, waar van alles te vinden is over het molenaarsleven.
WebsiteCa. 14 kilometer van het park

Abraham’s mosterdmakerij

Eenrum
Wat van oorsprong huisvlijt was, groeide uit tot een kleine fabriek waar nu nog steeds mosterd wordt gemaakt.
WebsiteCa. 19,5 kilometer van het park

Samen eropuit in de omgeving

Trek eropuit in de omgeving en ontdek wat er allemaal te doen is. Een dag vol actie en sensatie in een attractiepark, een uitstapje naar de dierentuin of bezoek een evenement in de regio. Op de parken is genoeg te beleven, maar de omgeving heeft ook van alles te bieden. Volop vertier, voor ieder wat wils.
Bekijk de leukste uitstapjes in de omgeving