Omgeving

Bij een verblijf op Landal Residence Berger Duinen, verblijf je aan de rand van het natuurgebied van de Schoorlse duinen. Hier kun je lange wandelingen maken, fietsen en mountainbiken. En vergeet vooral ook niet een bezoek te brengen aan het Centrumgebouw van Staatsbosbeheer voor leuke activiteiten! Zin in cultuur? Breng een bezoek aan het kunstenaarsdorpje Bergen of loop een rondje door het gezellige Schoorl.

Een paradijs voor natuurliefhebbers: de Schoorlse Duinen

Houd je van rust en natuur? Trek jouw wandelschoenen aan en ontdek de Schoorlse Duinen, het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust! Naast het park ligt het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Hier worden leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin en is het startpunt van leuke wandel- en fietsroutes. Hiernaast ligt de bos speeltuin en het blotevoetenpad. Ontdek samen de bossen en duinen van de Schoorlse Duinen.
WebsiteCa. 500 meter van het park

Beklim de hoogste duin van Nederland

Midden in het centrum van Schoorl vind je de 51-meter-hoge klimduin. Als je eenmaal boven bent, loop je zo het bos- en duingebied in. Vooral kinderen vinden dit geweldig! Snel erop rennen, om zich er vervolgens lachend van af te laten rollen. Deze zandberg staat garant voor urenlang speelplezier! Wil je zelf liever even relaxen? Geniet dan op een van de verwarmde terrassen met de klimduin met rollende kinderen als uitzicht. Genieten!
WebsiteCa. 1 km van het park

Mystiek kunstenaarsdorp Bergen

Rond de ruïnekerk in Bergen vind je de kunstmarkt en veel gezellige boetiekjes om te shoppen. Daarna kun je lekker even bijkomen met een hapje of drankje bij een van de gastvrije restaurants. En wist je dat je in het Bergerbos het mooist gelegen filmhuis vindt van Nederland?
WebsiteCa. 6 km van het park

Zee aquarium in Bergen aan Zee

Duik dit museum in en ontdek meer dan 300 verschillende vissoorten! Laat je meevoeren door de Amazonejungle, langs piranha’s en griezelreptielen. Aai een rog bij het roggenrif en sta oog in oog met haaien en giftige koraalduivels. Durf jij het aan? Leuk voor jong én oud.
WebsiteCa. 11 km van het park

Speelpark de Goudvis: binnen én buiten plezier

Een potje vermaak voor de kids? Met 3 overdekte speelparadijzen + een enorme buitenspeeltuin vervelen ze zich geen moment! Spring op de grootste airtrampoline van Nederland, schommel samen met het gezin op de familieschommel of skelter de speeltuin rond. Binnen spelen de kids in de ballenbak, rijden sleetje van de rodelbaan of maken een rondvlucht in de helikopter.
WebsiteCa. 12 km van het park

Kaasmarkt Alkmaar

Alkmaar
Bekijk, ruik en proef het grootste assortiment kazen in dé kaasstad van Nederland. 
WebsiteCa. 12 kilometer van het park

Het vriendelijke dorpje Groet

In het dorpje Groet heten ze je graag welkom. Dit dorp ademt historie! Er zijn veel rijksmonumenten te vinden. Op een terp staat een wit kerkje uit de 18e eeuw, als je vanuit daar om je heen kijkt ziet je zee, bos, duin, dijk en polders. Ook vind je in dit dorpje het kleinste, voormalige raadhuis van Nederland. Proef de historische en gemoedelijke sfeer van Groet.
WebsiteCa. 2,5 km van het park

Meer tips

  • Broekerveiling museum | Broek op Langedijk (12 km)
  • Duinmanege Van Poelenburgh (1.2 km)
  • Dagje shoppen in Amsterdam (50 km)
  • Marine museum | Den Helder (33 km)
  • Wandel- en fietspaden via de Brede Duinenroute (5 km)
  • Zuiderzee museum | Enkhuizen (47 km)