Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Dit op een na grootste aaneengesloten droge heidegebied van Europa verrast je ieder seizoen. De stuwwal zorgt voor hoogteverschillen die je het gevoel geven niet in Nederland te zijn. Je geniet in het bos tussen de eiken en witte berken en op de heide van de vergezichten en schilderachtige landschappen. Je bent een wandelaar of mountainbiker, een actief buitenmens die zich hier helemaal thuis voelt in de dynamiek van dit unieke natuurgebied.

Waterwingebied Hoge Hexel

Een 20 hectare groot waterwingebied ten noordwesten van Wierden waar je je prima een middag vermaakt. Al wandelend tussen heide en grasland, langs struweel en jonge eikenbomen. Gelegen op een stuwwal die zich uitstrekt van Wierden naar het noorden.

Wierdense Veld

Dat het landschap in de buurt van Landal Sallandse Heuvelrug veelzijdig is wordt duidelijk met het 3e unieke stukje natuur op rij: het Wierdense Veld. Een Natura 2000 gebied tussen de Sallandse Heuvelrug en de lagere stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel. Hier regeren levend hoogveen en lavendelhei. Het gebied is thuis voor de gladde slang en de kraanvogel. En de gezellig blatende schaapskudde groet je tijdens je wandeltocht door dit bijzondere en uitgestrekte stukje Nederland.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een pretpark voor iedereen! Het park ligt verscholen in de bossen. Ontdek ruim 30 attracties, spectaculaire shows en evenementen. Het avonturenpark heeft ook een waterpretpark dat zeker de moeite waard is. Zoveel te beleven! Avonturen beleef je in Avonturenpark Hellendoorn! Het leukste pretpark voor een dagje uit! Verscholen in de bossen liggen ruim 30 top attracties, gave shows en avontuurlijke evenementen op je te wachten.

De Borkeld - Markelo

Verwonder je over het grootste jeneverbesstruweel van Nederland in dit glooiende natuurgebied. Wandelend, fietsend of te paard. Verken dit archeologische reservaat waar 13.000 jaar geleden de verzamelaars actief waren en de prehistorische grafheuvels nog zichtbaar zijn.

Hanzesteden: Deventer & Zwolle

Twee van de negen unieke Hanzesteden aan het water liggen op een fijne afstand vanaf het vakantiepark en zijn een bezoek zeker waard. Ze staan bekend om de vroegere handelscentra en maken onderdeel uit van het Hanzenetwerk. De welvaart is nog goed terug te zien in de bouwwerken, sierlijke koopmanshuizen, stadsmuren en poorten. Ontdek het rijke verleden en de eigen authentieke sfeer en charme van Deventer en Zwolle.