Omgeving

Verken veelzijdig Friesland en laat je verrassen door cultuur en natuur. In het hart van de Friese meren is het goed vertoeven voor watersporters. Stap op de fiets en ga er samen op uit om het groen van de natuur te ontdekken of snuif cultuur in authentieke en sfeervolle steden zoals Sneek, Joure en Leeuwarden.

Een dagje uit

Ook in de omgeving is van alles te beleven. Bezoek Wellness & Beauty De Woudfennen in Joure voor een ontspannen dag of ontdek gezellig Heerenveen en Leeuwarden. Voor een educatief uitstapje met het hele gezin ga je naar het Fries Scheepvaartmuseum, het Planetarium of
AquaZoo Friesland.

Geen eigen boot? Huur er één!

Huur een boot op het park en je kunt alle kanten op om de Friese meren te ontdekken. Kies voor een zeilboot, kano, motorboot of luxe sloep. Vanaf uw accommodatie vaar je de Terhernster Poelen op en bereik je het Sneekermeer met een directe vaarverbinding. Op het water kom je helemaal tot rust...
Bootverhuur Terherne

Natuurmuseum Fryslân

Leeuwarden
In Natuurmuseum Fryslân kun je de natuur zien, horen, ruiken én voelen. Boven en onder water. In de lucht en op het land. Want bezoeken is beleven. Voor jong en oud. Op drie verdiepingen vol bijzonderheden uit de natuur en een overdekt binnenplein voor nog meer leuke activiteiten. Kom het beleven!
WebsiteCa. 30 kilometer van het park

Sneek

Sneek
Ontdek al wandelend de stad Sneek met haar historische centrum en smalle sfeervolle straatjes. Uitrusten kun je doen op een van de gezellige terrasjes aan de grachten.
WebsiteCa. 20,5 kilometer van het park

Museum Joure

Joure
Van koffie tot klokken! Een familiemuseum over vakmanschap, techniek en ondernemerszin. Douwe Egberts bouwde op dit stukje historisch Joure de eerste fabriek. De koffie ruik je hier nog altijd. Zeker als je deze zelf maakt!
 
WebsiteCa. 10 kilometer van het park

AquaZoo Friesland

Leeuwarden
AquaZoo Friesland is met de uitgebreide diercollectie het leukste dagje dierentuin van Noord-Nederland.
WebsiteCa. 35 kilometer van het park

Sneekweek

Sneek
Hardzeildag en de vlootschouw. Alles wat met water en watersport te maken heeft, vindt u in de Sneekweek.
Website

Meer tips