Herfstactiviteiten op de parken

Prikkel de zintuigen en ontdek samen de natuur. Op onze parken worden het hele jaar door volop activiteiten georganiseerd. In de herfstvakantie pakken wij graag extra uit. Speur onder begeleiding door de natuur, rooster marshmallows bij het kampvuur of maak een heerlijk appeltaartje. Aan gezellige activiteiten geen gebrek!

Herfstactiviteiten op het park

Onze parken hebben een verschillend aanbod in activiteiten. Dit geven we aan met sterren.

Activiteitenaanbod herfstvakantie ★

Breng de kruisspin tot leven
Natuurontdekbox
Speurders opgelet
Bekijk de parken

Activiteitenaanbod herfstvakantie ★★
Breng de kruisspin tot leven
Natuurontdekbox
Speurders opgelet

Samen op pad, de natuur in
Kampvuur
  • popcorn poffen
  • marshmallows roosteren
Bekijk de parkenActiviteitenaanbod herfstvakantie ★★★

Breng de kruisspin tot leven
Natuurontdekbox
Speurders opgelet
Samen op pad, de natuur in
Kampvuur
  • popcorn poffen
  • marshmallows roosteren
Bakpret met appel
Herfstlichtjestocht
Vogelvoer maken
Bollo leest voor
Bekijk de parken

Bakpret met appel!

Zodra de herfst begint, zoeken we de gezelligheid op. Een haardvuurtje, warme chocomelk en natuurlijk een heerlijke appeltaart om van te snoepen! Kom zelf schillen, hakken, kneden en bakken tijdens de foodworkshop. Even in de oven en de appeltaart is klaar om mee te nemen naar de bungalow. Eet smakelijk!

Breng de kruisspin tot leven

Kunstenaars opgelet! In de herfst is het spinnentijd en duiken overal spinnenwebben op in tuintjes, bossen en parken. Knip, versier en plak een eigengemaakte kruisspin en ontdek de belangrijkste weetjes over dit bijzonder kleine beestje.
Meer tips en weetjes over de kruisspin

Samen op pad, de natuur in

Altijd al meer willen ontdekken van de natuur? Ga onder begeleiding op pad vanaf het park en zie, hoor en voel alles wat de omgeving te bieden heeft. Hoog verstopt in een boom of diep onder de grond; over elke vondst is wel een mooi verhaal te vertellen. Wandel mee en ontdek de geheimen van de herfst.

Kampvuur: popcorn bakken & marshmallows roosteren

Een knisperend vuurtje, al je vrienden om je heen en lekker snoepen maar! Wat is er leuker en lekkerder dan zelf popcorn te bakken en marshmallows te roosteren boven een kampvuur? Kom met z’n allen rondom de vuurkorf staan, rijg een spekje op een stok en hoor de maïskorrels poppen. Dat wordt smullen!

Herfstlichtjestocht

We gaan een lampion knutselen en als het schemerig begint te worden lopen we samen mee met de herfstlichtjestocht. Versier hem in de mooiste kleuren en geniet in het donker van het warme licht. De papa’s en mama’s mogen ook mee lopen. Wat een gezelligheid!

Speurders opgelet!

Ga op pad met de OERRR ontdekkaart en leer alles over de bekendste dieren en planten die op en rond dit park leven. Weet jij een eekhoorn te spotten in het bos of een ijsvogel aan het water? Met de weetjes en tips op de ontdekkaart word jij straks een Super Speurder!

Vogelvoer maken

Help de vogels een handje en zorg dat ze genoeg te eten hebben. Samen maken we een vetbol met hun favoriete lievelingskostje. Kies de lekkerste zaadjes en leer hoe er een smakelijk hapje van te maken. Bedenk er alvast een mooi plekje voor in de tuin!

Bollo leest voor

O, wat heeft Bollo nu weer voor spannend avontuur beleefd met zijn vrienden? Kom luisteren naar zijn verhalen en geef hem een dikke knuffel voor het slapen gaan. Ook voor de aller jongste fans van Bollo!

Natuurontdekbox

Vies worden mag, want tijdens deze scharreltocht met de Natuurontdekbox ervaren uw kids de natuur! Samen leuke opdrachten doen en alles te weten komen over de dieren, bomen en planten die in de natuur leven. Met hun laarzen aan en een vergrootglas in de hand kunnen de kids volop ontdekken.

Meer lezen

Bekijk het geselecteerde artikel over de kruisspin