Of het nu gaat om vloeren of bedden: wij kiezen voor kringloopdenken

1 september 2016

Circulair inkopen heeft de toekomst. Daarom kopen wij voor diverse accommodaties boxspringbedden bij Auping omdat ze de matrassen recyclen.

Overige matrassen
Ook alle overige matrassen houden we in de kringloop. Dat doen we door we af te spreken met leveranciers dat zij het gebruik van nieuwe grondstoffen tot een minimum beperken.

Als we een vloer vervangen, denken we decennia vooruit
En zo zijn we altijd op zoek naar leveranciers die ons kunnen garanderen dat materialen lang meegaan, en dat ze daarna hergebruikt kunnen worden.

 • Op Landal Aelderholt zijn de vloeren van de accommodaties vernieuwd. De oude pvc-vloer hebben we laten recyclen: resten van lijm, beton en spijkers zijn eruit gehaald, en het pvc zelf is vermalen tot kleine korreltjes die zo weer in een nieuwe vloer kunnen.

 • De nieuwe vloeren op verschillende parken zijn van ultrasterk pvc dat wel 30 jaar mooi blijft. We leggen de vloer zo dat het later niet nodig is om er betonresten en spijkers af te halen. Klaar voor hergebruik. En de vloerlijm is gemaakt van maïs en tarwe.

 • En ook als we tegelvloeren vervangen, kiezen we voor tegels van duurzaam materiaal dat de fabrikant weer kan hergebruiken.
 • We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
  WAT
  We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
  Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

  We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
  WAAROM
  De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
  We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

  Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.