Ontdek de omgeving

Laat je verrassen door de veelzijdige natuur rondom de Dümmer See. Je verblijft midden in het natuurreservaat Dümmer. Maak interessante uitstapjes, met z’n tweeën of met het hele gezin. Geniet van een mooie wandeling, kies voor een fietstocht, ontdek de musea in de omgeving of breng een bezoek aan dieren- en pretpark Thüle.

Natuurbelevenispad Dümmer

Het natuurbelevenispad Dümmer biedt unieke inzichten in het landschap rondom de Dümmer See. Op informatieborden vind je veel interessante informatie over de lokale flora en fauna. De vier verdiepingen tellende uitkijktoren biedt het beste uitzicht.
Website

Naturpark Dümmer

Het Naturpark Dümmer is bijzonder aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers, watersporters en vogelliefhebbers. Met zijn bossen, veenmoerassen en rivieren herbergt het natuurpark talrijke planten- en diersoorten, waaronder de kraanvogel, die zich thuis voelt in het moeraslandschap. De Dümmer See biedt vermaak in en op het water – ideaal voor een vakantie met het hele gezin.
Website

Dieren- en pretpark Thüle

In het grote dieren- en pretpark Thüle wonen ongeveer 500 dieren, een bonte mengeling van exotische en populaire inheemse soorten. Een absolute favoriet is het grote verblijf met vrij rondlopende berberapen en de grote volière waarin allerlei vogels vrij rondvliegen. De ongeveer 30 attracties waaronder achtbanen, bobsleebanen of kindercarrousels, bieden gegarandeerd veel plezier.
Website

Het Dümmer-museum in Lembruch

Op enkele minuten lopen van vakantiepark Marissa ligt in Lembruch het Dümmer-museum, waar je inzicht krijgt in de geschiedenis van de Dümmer-streek. Hoe ontwikkelde het leven van de mensen aan de Dümmer See zich vanaf de Middeleeuwen tot aan de moderne tijd? Hoelang geleden werd begonnen met de natuurbescherming in de regio en hoe leefden de mensen in het stenen tijdperk? Tot slot zijn er in het museum diverse speciale tentoonstellingen te bewonderen.
Website

Zeilen op de Dümmer See

De Dümmer See is een waar zeilparadijs en een absolute must voor elke watersportliefhebber. Tussen april en oktober worden er diverse zeilwedstrijden en andere evenementen op het meer georganiseerd . Als je wil leren zeilen, dan ben je bij een van de zeilscholen op de Dümmer See aan het juiste adres.

Zeilschool Schlick of zeilschool Godewind