Toeristische trekpleisters

Er is genoeg te beleven in Volendam en omgeving. Deze oer Hollandse regio is erg populair onder Nederlandse en buitenlandse toeristen, aan culturele diversiteit geen gebrek. Al wandelend over De Dijk hoort u onder meer Duits, Frans en Chinees om u heen! Laat u inspireren:

De Dijk in Volendam

Verse paling, poffertjes en fish & chips in overvloed op De Dijk. Een straat vol souvenirwinkeltjes en horeca waar u zich laat onderdompelen in de folklore en tradities van Volendam. Vergeet niet de populaire foto in klederdracht te laten maken als vakantieherinnering.
Ca. 1 kilometer van het park

Volendams museum

Sinds 1977! Vragen over het ontstaan en de populariteit van Volendam worden hier beantwoord. Van Volendamse klederdracht tot authentieke schilderijen en scheepsmodellen. Laat u verrassen in dit doe-museum.
WebsiteCa. 700 meter van het park

Volendam Marken Express

De vloot van de Volendam Marken Express ligt aan de steiger in de haven van Volendam en brengt u van en naar Marken – een voormalig vissersdorp met huizen op houten palen op het (schier)eiland voor de deur van Volendam. Een ticket koopt u eenvoudig online. Veel plezier!
WebsiteCa. 800 meter van het park

Zaanse Schans

Molens, ambachten en musea: Zaanse Schans is een uniek stukje Hollandse geschiedenis aan de Zaan. Op 25 km van Volendam ontdekt u de nostalgie waar elke molen, werkplaats en winkel haar eigen verhaal vertelt.
WebsiteCa. 25 kilometer van het park