Kerststad Valkenburg

Gedurende de donkere dagen verandert Valkenburg, gelegen in het sprookjesachtige Heuvelland, in een sfeervol kerststadje. Met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, engelenhaar en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Ontdek de magie van de Kerststad Valkenburg vanaf 13 november 2020 tot en met 3 januari 2021!
Meer informatieBekijk de video

Verblijf op één van onze parken

Een bezoek aan Kerststad Valkenburg kunt u perfect combineren met een verblijf op één van onze parken in de omgeving van Valkenburg: 
Park Afstand Regio Plaats
Landal Kasteeldomein de Cauberg 3,5 km Limburg Valkenburg
Landal Hoog Vaals 27 km Limburg Vaals
Landal De Waufsberg 13 km Limburg Hoogcruts
Landal Reevallis 25 km Limburg Vijlen
Landal Mooi Zutendaal 23 km België Zutendaal

Ontdek de KinderKerststad

Tijdens de laatste maanden van dit jaar is er nog meer te beleven in de buurt. Al helemaal voor kinderen! Vanaf 13 november 2020 wordt Valkenburg elke woensdagmiddag omgetoverd tot KinderKerststad. Er zijn talloze leuke activiteiten om aan deel te nemen, veel lekkere hapjes om te eten en ontzettend veel mooie dingen om te zien. Kortom: een evenement die je niet mag missen!
Bekijk de flyer

Valkenburg on Ice

Kerststad Valkenburg is dit jaar een activiteit rijker! Van vrijdag 13 november tot en met zondag 3 januari kunnen jong en oud plezier maken op de nieuwe schaatsbaan met 300 m2 écht ijs. Combineer het schaatsen met een bezoekje aan de Parade of de ondergrondse kerstmarkten voor heerlijk winterplezier.
Meer informatie

Ondergrondse kerstmarkten

De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. U wordt verrast door mooie settings en decors in de ruime lange gangen. In de Fluweelengrot vindt u meer dan 50 winkeltjes, maar ook prachtige wandschilderingen, sculpturen en oude ambachten. Beleef de Sprookjesachtige sculpturen in de Wilhelminagrot waar kunstenaars van over de hele wereld hun creaties hebben gebouwd.

Christmas Parade

Twee keer per week trekt een parade van prachtig verlichte praalwagens met dansers die op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack voor vermaak zorgen. In circa 25 minuten kun je de hele parade vanaf één plaats aanschouwen.
Tip! Op het Walramplein is altijd voldoende plaats om volop van de Parade te genieten.

Mergelrijk

In de grot van MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen te bewonderen! U kunt alles leren over grotten, mergel en veel meer. In de grot bevinden zich prachtige mergelsculpturen, grotchampignons en een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht. Ook voor kinderen is er veel te zien en te doen aan de hand van een spannende speurtocht!

Route d'Amuse

Na de kerstmarkten en de Christmas Parade is het tijd voor een hapje eten! De culinaire wandeling leidt u door het stadje en onderweg geniet u van vijf heerlijke amuses bij diverse restaurants. Kinderen krijgen natuurlijk een passende kinder-amuse!
Tip! De zondagen vanaf 1 december zijn gezellig maar ook erg druk. Ga, indien mogelijk, door de week en geniet van meer service en ruimte.

Europese Kerstaward

Valkenburg is in 2018, naast de Spaanse stad Medina, gekroond tot European City of Christmas 2018. Hiermee staat Valkenburg definitief op de Europese kaart van Kerststeden. Toekenning van de Award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige Kerststad te maken.
Meer informatie
Vind uw ideale accommodatie
Selecteer bestemming
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum
*excl. additonele kosten

Bestemmingen

0 parken gevonden

Filter op:
 • Prijsrange
  *getoonde prijzen zijn vanaf prijzen
 • Aankomstdagen
 • Park - Ligging
 • Accommodatiegrootte
 • Indeling
 • Labels
 • Accommodatie - Algemeen
 • Accommodatie - Speciale accommodaties
 • Accommodatiefaciliteiten
 • Park - Algemeen
 • Zwempret
 • Parkactiviteiten - Kindvriendelijk
 • Parkfaciliteiten - Eten en drinken
 • Parkfaciliteiten - Wellness en beauty
 • Omgeving - Eropuit
 • Omgeving - Actief en sportief