We hebben onze gastensets duurzamer gemaakt

24 september 2018

Vanaf deze zomer zijn we over gegaan op duurzamere gastensetjes. Dat zijn pakketten die al onze gasten krijgen, met onder andere een afwasborstel, eco-afwasmiddel, een doekje en een dweil.

Voor de badkamer kunnen onze gasten een heerlijke badkamerset bestellen, met Rituals shampoo, douchegel en zeepje.

Dat klinkt misschien als een detail - tot je je realiseert dat elk jaar zo'n 2.800.000 gasten bij ons hun vakantie beginnen met het openmaken van zo'n setje. Een flinke kans om ons grondstoffenverbruik terug te dringen dus. Daarom hebben we nieuwe setjes ontwikkeld samen met Wecovi, al jaren onze vaste leverancier van deze setjes.

Ook de verpakkingen hebben we duurzamer gemaakt
De keukensets zaten in composteerbaar materiaal. Op zich prima natuurlijk. Maar omdat we dit nog niet gescheiden inzamelen, had het geen effect op het milieu. Ook deze verpakking is nu van het plantaardige plastic PLA. Dit kan mee met ons plastic afval, dat we op steeds meer parken apart willen inzamelen.

De badkamersets, die onze gasten kunnen bestellen, zijn voortaan verpakt in een etui van bio katoen. Deze handige etuis kunnen onze gasten thuis vaker gebruiken. We besparen hierdoor ieder jaar 900 kg aan karton.

En zo kunnen we bij alle inkopen die we doen, iets doen aan onze impact op het milieu. En blijven we werken aan onvergetelijke vakantie met een positieve impact.

Klik op onderstaande infographic voor een uitvergroting.

We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.