Handen uit de mouwen tijdens Landelijke Opschoondag

22 maart 2022

Als actief supporter van NL Schoon heeft Landal GreenParks ook dit jaar deelgenomen aan de Landelijke Opschoondag van zaterdag 19 maart jl. Op tal van vakantieparken van Landal zijn collega’s, gasten en omwonenden in de weer geweest om de natuur te ontdoen van zwerfafval.

Ook medewerkers van de kantoren van de vakantieaanbieder in Den Haag en Zwolle lieten zich niet onbetuigd: diverse teams gingen aan de slag in hun kantooromgeving, of assisteerden bij de collega’s op de parken. 

Landal Kick-off
De Kick-of van de landelijke Opschoondag bij Landal GreenParks vond plaats op Landal Rabbit Hill in Nieuw-Milligen op de Veluwe. Gasten en omwonenden konden zowel deelnemen aan zwerfvuilwandelingen als aan creatieve afvalactiviteiten, die werden aangeboden in samenwerking met Plastic Fantastic, Scrap XL en Perpetual Plastic 3D printing. 

Bewustwording creëren
Met het opruimen van zwerfafval in de omgeving van de parken wil Landal GreenParks bewustwording creëren: als je de natuur ingaat en geen afvalbakken tegenkomt, neem het afval dan mee naar het park (of naar huis) om het daar weg te gooien. Zo wil Landal gasten de natuur laten beleven en hen stimuleren om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen. 

Ambitieus duurzaamheidsprogramma
Een ambitieus duurzaamheidsprogramma brengt Landal elk jaar dichter bij het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. De vakantieaanbieder investeert in groene initiatieven, projecten en partnerschappen en ondersteunt de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving van de vakantieparken. Daarnaast richt Landal zich op de verduurzaming van energie op de parken, duurzaam bouwen en op een actief hergebruik- en afvalreductiebeleid. De activiteiten van NL Schoon sluiten goed aan op deze strategie.  

Benieuwd naar al onze duurzame initiatieven?
Kijk op www.landal.nl/duurzaamheid

We leggen geen beslag op nieuwe grondstoffen
WAT
We reduceren ons afval en gaan voor 100% gescheiden afval
Van bed tot broodverpakking: bij alles wat we op onze parken nodig hebben, kijken we hoe we kunnen voorkomen dat er nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. 

We stimuleren hergebruik en we kiezen voor producten van gerecycled materiaal. Afval zamelen we gescheiden in. Uiteindelijk willen we dat er geen restafval overblijft.
WAAROM
De aarde raakt uitgeput en oceanen stromen vol met afval
We putten de voorraad grondstoffen op de aarde uit. Bovendien ontstaat er een steeds grotere afvalberg. Of zelfs eilanden van drijvend afval, in de oceanen. 

Dat is een probleem, en ook meteen een kans. Want dat afval is prima bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten.