Veelgestelde vragen

Voordat je vertrekt
 • Waar moet ik aan denken voordat ik een park bezoek?

  Geef je reisgezelschap en verwachte aankomsttijd aan ons door en betaal het eventueel openstaande bedrag. Dit alles doe je in de Landal-app, waar je ook tips vind over de omgeving. Download de app voordat je vertrekt.

 • Zijn handdoeken en bedlinnen inbegrepen?

  Het bedlinnen ligt voor je klaar en bij onze luxe en extra-luxe accommodaties zijn de bedden al opgemaakt. In je Mijn Landal-account kun je zien of handdoeken inbegrepen zijn bij de boeking. Hier kun je deze eventueel ook nog extra bijboeken. 

 • Wanneer en hoe ontvang ik mijn reserveringsbevestiging?

  Binnen 24 uur ontvang je van ons per mail een reserveringsbevestiging. Check voor de zekerheid ook even je ongewenste mail. Heb je de reserveringsbevestiging niet ontvangen of ben je deze kwijtgeraakt? Neem dan contact met het Contact Center. Dan sturen wij de reserveringsbevestiging opnieuw. Bewaar je reserveringsbevestiging goed en neem deze mee naar het park. 

  Tip: laat de reserveringbevestiging via je mobiel zien, dan is printen niet nodig.

 • Waar kan ik de adressen en routebeschrijvingen naar de parken vinden?

  Het adres en de routebeschrijving naar het park vind je op de betreffende parkpagina onder ‘praktische info’.

 • Waarom hebben jullie de gegevens nodig van mijn reisgezelschap?

  We zijn wettelijk verplicht om de gegevens van alle gasten die op het park verblijven te registreren. Geef dit door via je MijnLandal-account of via de app, zo kun je sneller inchecken en genieten van je verblijf.. Ook kun je zelf een reisgenoot toevoegen of verwijderen. Dit gaat om reisgenoten die hetzelfde aantal dagen verblijven als jij. Dus niet om familie/vrienden die één nachtje blijven slapen.

Over de accommodatie
 • Wat is er aan spullen aanwezig in de accommodatie?

  Altijd goed om te weten wat er al aanwezig is en wat je eventueel mee moet nemen op vakantie! Log in op je MijnLandal-account en bekijk de reserveringsdetails. Onder de adresgegevens kun je kiezen voor 'Bekijk de accommodatie'.  Onder de plattegrond vind je een lijst met kenmerken met wat er aanwezig is. Zo weet je bijv. of je koffiepads of toch cups mee moet nemen en of er een kinderstoel aanwezig is. Handig!

 • Waar kan ik het huisnummer van mijn geboekte accommodatie vinden?

  Bij aankomst op het park wordt het huisnummer bekendgemaakt. Wil je liever al eerder het huisnummer weten? Dat kan! Het huisnummer van je accommodatie is vanaf 1 week voor aankomst terug te vinden in de Landal-app. Klik hier om de app te downloaden.

 • Met hoeveel personen kan ik verblijven in de accommodatie?

  In de omschrijving van de accommodatie staat aangegeven voor hoeveel personen de accommodatie geschikt is. Dit aantal komt overeen met het aantal beschikbare bedden in de accommodatie. Vanwege veiligheidsvoorschriften is het niet mogelijk met meer personen in de accommodatie te verblijven. Er kunnen dus geen extra bedden/kampeerbedden/luchtbedden in de accommodatie geplaatst worden. 

  Een kind onder de 3 jaar wordt wel als extra persoon geaccepteerd (tenzij anders aangegeven). Het kind kan dan in een kinderbedje slapen. Er is slechts één kindje in een kinderbedje toegestaan per accommodatie (tenzij anders aangegeven).

 • Is er afwasmiddel, wc-papier en koffie aanwezig in de accommodatie?

  Voor basisproducten als toiletpapier, afwasmiddel en koffie ben je welkom in de park-/ minishop (indien het park waar je verblijft hierover beschikt). 

Inchecken
 • Wat moet ik laten zien als ik wil inchecken op het park?

  Je ontvangt de reserveringsbevestiging inclusief factuur binnen 24 uur na het vastleggen van jouw reservering per e-mail. Bewaar deze goed! Je kunt de reserveringsbevestiging laten zien op je mobiel. Geef  jouw reisgezelschap voor aankomst aan ons door via je Mijn Landal Account. Zorg er ook voor dat eventuele openstaande bedragen zijn betaald. Bij aankomst op het park kan er om een legitimatiebewijs gevraagd worden. Zorg dus dat je deze bij de hand hebt.

 • Kan ik tegen betaling ook eerder inchecken of aankomen?

  In verband met het schoonmaken van onze accommodaties kun je standaard inchecken vanaf 16.00 uur. We zorgen er dan voor dat jouw accommodatie gereed is. Uiteraard ben je vanaf 10:00 uur op de dag van aankomst al welkom op het park en kun je gebruikmaken van onze parkfaciliteiten. Tip: Op sommige parken is het mogelijk om een early check-in te boeken. Neem voor de mogelijkheden contact op met de receptie van het park. 

 • Ik red het niet om voor sluitingstijd van de receptie aan te komen. Wat moet ik doen?

  Neem in dat geval telefonich contact op met de receptie van het park.  Zij kunnen dan een afspraak met je maken over het ophalen van de bungalowsleutel. Het telefoonnummer van het park + de openingstijden van de receptie kun je vinden op de website van het betreffende park onder 'praktische info'.

 • Ik heb een verwachte aankomststijd doorgegeven, maar deze is veranderd. Is dit erg?

  Het is geen probleem als je eerder of later aankomt dan de opgegeven tijd. Je hoeft dit niet aan ons door te geven, tenzij je aankomt na openingstijden van de receptie. Dan vragen wij je contact op te nemen met de receptie van het park om te bespreken waar je de sleutel kunt vinden. 

 • Kan ik ook inchecken op het park, als ik niet de hoofdboeker ben?

  Ja, wanneer je de reserveringsbevestiging kunt laten zien mag je als reisgenoot ook inchecken.

  Op onze parken in Duitsland kan enkel de hoofdboeker inchecken. De hoofdboeker moet zich legitimeren bij aankomst op het park en de reserveringsbevestiging laten zien. Hierna wordt de sleutel van de accommodatie overhandigd.

Tijdens je verblijf
Kinderen
 • Kan ik extra kindermeubilair (zoals een kinderbed/stoel) bijboeken?

  Ja dat kan, als dit mogelijk is op het park van jouw keuze. Tijdens het maken van de boeking kun je selecteren welk kindermeubilair je wilt bijboeken. Dit kan ook tot 1 dag voor aankomst via je MijnLandal-account

 • Wat wordt er precies bedoeld met een kinderbed?

  Een kinderbed is een bed van 1.20 x 0.60 m en geschikt voor de allerkleinsten (geschikt voor kids tot 3 jaar). Dit kan een campingbed of houten ledikant zijn. Per accommodatie kun je zien wat voor soort kinderbed er aanwezig is. Kinderen vanaf 3 jaar slapen in een groot bed. Geef bij het maken van je boeking aan of je gebruik wilt maken van een kinderbed, dan zorgen wij voor het kinderbedlinnen. Houd er rekening mee dat voor het kinderbedlinnen ook kosten worden gerekend. 

  Extra kinderbed
  Op veel parken is het mogelijk om een extra kinderbedje (inclusief kinderbedlinnen) te reserveren.

Uitchecken
 • Waar moet ik aan denken voordat ik uitcheck?

  Voordat je vertrekt vragen we je om de accommodatie bezemschoon achter te laten en de vaatwasser uit te ruimen. Daarnaast om het bedlinnen in de waszak in de gang te zetten en jouw afval naar de afvalcontainers te brengen. Heb je de open haard gebruikt? Fijn als je de aslade leegt in de vuilnisbak (liever de stofzuiger hier niet voor gebruiken). Alvast bedankt!  Je mag de auto parkeren bij de accommodatie om de spullen weer in te laden. De sleutel kun je inleveren bij de receptie, ook als deze gesloten is. 

 • Hoe laat moet ik mijn accommodatie verlaten?

  Op de dag van vertrek kun je uiterlijk om 10:30 uur je sleutels van de accommodatie weer inleveren bij de receptie. Als de receptie gesloten is, kun je de sleutels ook gewoon inleveren.

   

 • Is de eindschoonmaak inbegrepen?

  Ja, na vertrek regelen wij de eindschoonmaak. Voordat je vertrekt vragen we je om de accommodatie bezemschoon achter te laten en de vaatwasser uit te ruimen. Daarnaast om het bedlinnen in de waszak in de gang te zetten en jouw afval naar de afvalcontainers te brengen. Heb je de open haard gebruikt? Fijn als je de aslade leegt in de vuilnisbak (liever de stofzuiger hier niet voor gebruiken). Alvast bedankt! 

 • Wat moet ik doen als ik al een dag eerder vertrek?

  Voordat je vertrekt vragen we je om de accommodatie bezemschoon achter te laten en de vaatwasser uit te ruimen. Daarnaast om het bedlinnen in de waszak in de gang te zetten en jouw afval naar de afvalcontainers te brengen. Heb je de open haard gebruikt? Fijn als je de aslade leegt in de vuilnisbak (liever de stofzuiger hier niet voor gebruiken). Alvast bedankt! Je mag de auto parkeren bij de accommodatie om de spullen weer in te laden. De sleutel kun je inleveren bij de receptie, ook als deze gesloten is.

 • Kan ik (tegen betaling) ook later uitchecken?

  Ja, op sommige parken is het mogelijk om een late check-out te boeken. Dit verschilt per park. Neem voor de mogelijkheden contact op met de receptie van het park. Contactgegevens kun je vinden op de praktische informatie-pagina van het park. 

Na je verblijf
 • Ik ben iets vergeten tijdens mijn verblijf. Wat moet ik doen?

  Vervelend dat je iets bent vergeten, maar geen zorgen! Neem telefonisch contact op met het park waar je hebt verbleven. De gegevens vind je op de betreffende parkpagina, onder 'praktisch'. We zorgen er dan voor dat we het vergeten voorwerp naar je opsturen.