Landal GreenParks maakt plaats voor de Wilde bloem

11 december 2019

Er zijn steeds minder wilde bloemen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws. Landal GreenParks slaat de handen ineen met OERRR om een steentje bij te dragen.

Want bijen hebben wilde bloemen nodig voor nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes op. Vogels eten de zaden en zijn dol op de beestjes die erop afkomen. De fragiele samenhang van deze ecosystemen staat onder druk en daarmee ook de natuur. Landal GreenParks voelt zich sterk verbonden met de natuur, daarom gaat de organisatie zich hiervoor inzetten. Zodat onze gasten niet alleen nu, maar ook in de toekomst op onze parken kunnen ontdekken wat groen kan doen.

Red de wilde bloem
Natuurmonumenten en OERRR zijn de wilde bloemencampagne gestart. Landal GreenParks omarmt deze campagne. Dat doen we onder andere door op de vakantieparken wilde bloemenweides aan te leggen en het maaibeleid aan te passen. Dankzij deze acties is er op Landal parken ruim 35.000 m2 grond vrijgemaakt voor wilde bloemen. Verder stimuleren we op alle parken onze gasten om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Dat wordt gestimuleerd met de OERRR Ontdekkaarten, waar de gast zelf bloemen en insecten mee kan zoeken. Ook zijn er topactiviteiten zoals Bloembommen gooien, waar de natuur wat aan heeft.

Wat kunt u doen?
Landal GreenParks roept gasten op om het gratis actiepakket ‘Red de wilde bloem’ aan te vragen via oerrr.nl/wildebloem. Vraag het ook aan om thuis zelf een mini-natuur te maken. Op zoek naar meer tips en inspiratie, bekijk dan de vlog van Katja Staring die ze voor Landal GreenParks heeft gemaakt.

Meer informatie
Landal GreenParks is al 15 jaar officieel partner van Natuurmonumenten en sinds dit jaar ook hoofdsponsor van OERRR. OERRR is het kinderprogramma van Natuurmonumenten.

Meer biodiversiteit op en rond onze parken
WAT
We streven naar optimale biodiversiteit
Biodiversiteit is de diversiteit aan planten- en diersoorten op een plek. Wij willen een positief effect hebben op de biodiversiteit op en rond onze parken. 

Als je bedrijf bestaat uit ruim 110 parken van elk zo'n 20 tot wel 60 hectare natuur, dan heb je een enorme kans om een positief effect te hebben. Die willen graag benutten.
WAAROM
Zonder biodiversiteit verzwakt de natuur
Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel.

Neem bijvoorbeeld de bij. Die bestuift planten en bomen waar wij mensen van eten. Het aantal bijen neemt wereldwijd sterk af, en dat heeft dus ook invloed op planten én mensen.